Riperkrite

Gisteren en eergisteren leek de reis naar Harlingen alleen kommer en kwel. Maar niets is minder waar.
Want reden we naar het noorden in een wat grauw en grijs landschap, toen we uitstapten in Leeuwarden scheen ineens de zon. Na het toilet-intermezzo stapten we op de trein naar Harlingen Haven.

Daar was de lucht nog blauwer geworden en we slenterden van de haven zeer op ons gemakje naar het centrum.
De terrasjes waren al weer uitgezet en de zonaanbidders lieten zich de koffie, thee of iets pittigers al snel goed smaken. En er was markt. Niet groot, maar wel gezellig.
Bij de kaaskraam zag ik ineens Riperkrite. Voor ons onwetende westersen heeft Wieneke al eens uitgelegd wat dat is. Tja, en zoiets mag je natuurlijk niet voorbij lopen. We proefden en kochten een stuk, en een stuk nagelkaas én wat worstjes van een nog zelfslachtende slager uit Bolsward. Dus kunnen we nu thuis ook nog even genieten van het lekkers uit Fryslân.

Update: en dat deden we. De kaas hadden we al geproefd, maar met een wijntje erbij smaakte het werkelijk verrukkelijk. En die worst, mmmmmm….. Een reisje Friesland meer dan waard!

3 thoughts on “Riperkrite

  1. Oh, wat leuk! Ja, wij hebben hier echt erg lekkere dingen. Het leven is goed op het Friehiese land. Kom je de volgende keer onze kant eens op? In de Friese wouden (Z.O.-hoek) is het ook erg mooi, hoor. Dan staat de koffie met een paar plakken sukerbôle voor je klaar.

Comments are closed.