Tas(je)

Ik heb een zwak voor kleine tassen, liefst schoudertasjes. Die kunnen over mijn hoofd, zitten dan stevig en veilig en ik heb er niet de minste last van. Tenminste, dat vind ik. Want in zo’n klein tasje past natuurlijk niet veel. En toch moet er van alles mee. Ik kan minutenlang bezig zijn om portemonnee, sleutels, zakdoekjes en telefoon opnieuw te rangschikken. Zodat alles erin past en het tasje ook nog dicht kan.

Mannen snappen dat niet. Die hebben geen tas of meteen zo’n groot exemplaar, waar de hele wereld in kan.

Toen ik laatst een schattig tasje zag en wilde kopen, kreeg ik dan ook meteen commentaar. “Gaat lekker veel in,” vond echtgenoot.  Ik dacht dat het groot genoeg zou zijn en dat is het ook, zij het dat er daarna echt niets meer in past. Dus moeten de bonnetjes, foldertjes of wat dan ook apart in broek- of jaszak.

Waarom ik dan geen grotere tas koop? Omdat ik daarin blijf stoppen. Dan moet ook echt alles mee, van ehbo-set tot parfumverstuiver. En dat gebruik in onderweg allemaal niet, maar sjouw het wel mee. Zo’n klein tasje is dus toch gewoon handiger!

5 thoughts on “Tas(je)

  1. Ik ben ook gek op tassen. Zal ook nooit zonder op stap gaan. Maar liefst toch wel wat ruimer dan dat schattige kleine tasje op de foto. Daar zouden al mijn zaken echt niet in passen…

  2. Ik hoef niet zo’n klein tasje. Mijn tas moet vakken/vakjes hebben. Dan heeft alles een plek en hoef ik nooit te zoeken.. En meer doe ik er dan niet in. Ik heb niet eens een EHBO-set en parfum heb ik ook niet, dus ook geen verstuiver.
    Tassen moeten wel schoudertas heten, maar ik zal zo’n ding nooit diagonaal ‘aantrekken’. Gewoon aan de schouder hangen, dat gaat prima.

  3. En…een klein tasje past in een grote boodschappentas! Dit zal Leo wel een raar argument vinden.
    Ik heb nog een voordeel ondervonden: van zo’n kekke grote tas ( ja, ja, ik heb er zelfs twee) krijg je pijn in je arm/schouder want hij is vol en dus veel te zwaar.

  4. Ja, het is wat! Je kunt natuurlijk ook een leuk ezeltje kopen en die je zaken laten dragen. Ik zie jullie al gaan over de Lijnbaan ….. :-)))

Comments are closed.