Nestdrang of…?

Dat aanstaande moeders nestdrang krijgen, is bekend. Maar kun je ook zo iets krijgen als je ouder wordt?
Toen mijn ouders jaren geleden verhuisden, waren mijn zus en ik verbaasd over het grote aantal blikken sperziebonen en doperwten die ze in voorraad hadden. Om nog maar te zwijgen van de grote tonnen wasmiddel die in de berging stonden. We reageerden knorrig en vol onbegrip: die oude mensen toch….

Maar nu constateer ik bij mezelf een dergelijke neiging. Om maar wat te noemen, ik zie dat de deodorant op is. Weken doe ik met zo’n roller en ik kan het bij elke drogist of super kopen. Toch staan er vijf (5!!!) nieuwe rollers in mijn kast. Vele malen heb ik dus gedacht, Oh ja, deo kopen. En vergeten dat ik dat al diverse keren had gedaan. En niet alleen deo, maar ook nachtcrème, wasmiddel, handzeep zijn inmiddels tot een flinke voorraad aangegroeid.

Dus vraag ik me af: is dat nou een soort nestdrang of zou dit het bezoek van Mevrouw Alzheimer aankondigen ? 😯

2 thoughts on “Nestdrang of…?

Comments are closed.