Waarom?

Kleine kinderen hebben zo’n periode waarin ze voortdurend vragen “waarom?” Het kan je helemaal tot wanhoop brengen.

Toch vraag ik het me ook vaak af, want waarom

 • valt de boterham altijd met de besmeerde kant op de grond?
 • mors je geen spetje als je een schort aan hebt, maar vliegen de klodders jus altijd net over je schone blouse?
 • gaat het regenen als je je paraplu vergeten bent?
 • gaat de telefoon altijd net als je druk in de keuken bezig bent?
 • moet je in de auto altijd wachten totdat de metro voorbij is, terwijl je een kwartier op het perron staat als je met de metro naar de stad gaat?

5 thoughts on “Waarom?

 1. Dat lijkt allemaal maar zo. Omdat je al die keren dat alles gaat zoals het hoort meteen weer vergeet, en je de ergernis bewuster meemaakt.. Denk ik. Maar ja, dat is ook maar psychologie tussen de schuifdeuren hoor..

 2. @Dorothé: nou je hebt van die dagen, dan zit alles tegen. Dus valt mijn boterhammetje met appelstroop met de besmeerde kant op mijn schone jeans ;-((;
  niks kansberekening, gewoon kl*** dag.
  @Jeanne: van Murphy heb ik ook geen kaas gegeten, lijkt me ook niet lekker 😉

 3. Leuke vragen.
  De besmeerde kant is zwaarder en daarom valt de boterham die kant op. Zwaartekracht dus,heb ik mij eens laten vertellen.
  De wet van Murphy geeft antwoord op alle andere vragen. (Tja, en hoe die precies werkt, daar heb ik helaas geen boterham met kaas van gegeten.:-)

 4. Hoi Els,

  Van internet geplukt:

  Ik denk dat je het verhaal van de besmeerde boterham niet echt goed hebt begrepen.
  Iemand heeft dat onderzocht met een boterham die van de tafel schuift. Die valt altijd met zijn besmeerde kant op de grond. Dat komt doordat de boterham, terwijl hij van de tafel valt, kantelt. In zijn val draait hij precies een halve slag om zijn as en de boterham valt inderdaad met de beboterde kant op de grond.
  De Britse journalist Robert Matthews bedacht een formule om uit te rekenen waarom. Met een paar simpele wiskundige bewerkingen toonde hij aan dat een tafel minstens drie meter hoog moet zijn voor de besmeerde zijde boven landt.

  Het knoeien gebeurt vooral als je door angst om te knoeien stressiger en dus krampachtiger bent dan gewoonlijk.

  Op de andere vragen heb ik geen antwoord.

  groetjes,

  Dorothé

Comments are closed.