Feminisme

Vandaag is het Internationale Vrouwendag.
In veel landen schort het nog aan de gelijkheid van mannen en vrouwen. Zo las ik dat in Turkije de vrouwen paal en perk willen stellen aan het belachelijke fenomeen van de eerwraak. Er is dus nog werk aan de winkel.


One thought on “Feminisme

  1. Oh ja, zeker. Maar het zal nu wel wat sneller gaan …
    Die achterlijkheid moet voor eens en voor altijd uitgeroeid worden. Eerwraak, besnijdenis, gedwongen huwelijken. Vrouwen in bijv. AnatoliĆ« of het Rifgebergte hebben geen rechten. Een ezel is soms beter af. Met eigen ogen heb ik gezien hoe die stakkers moeten ploeteren, terwijl die luie kerels maar zitten te zitten in de koffiehuizen. Ik had ze persoonlijk wel een trap tegen die konten willen geven. Maar de grootste boosdoeners zijn hun eigen oma’s en moeders, hoor. Die helpen ook mee om het systeem in stand te houden. Denk maar eens aan die besnijdenissen en gedwongen huwelijken. Ies koeltoer!

Comments are closed.