Misschien kunnen Nederlanders of Amerikanen het zich niet voorstellen, maar Italianen kunnen woedend worden wanneer er gerommeld wordt met hun gerechten. In Italië kook je gewoon. Met goede, liefst verse, ingrediënten. En ja, dat is altijd gewoon heerlijk!!
Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, want neem nou pasta carbonara: alleen pasta, pancetta of spekjes, ei en Parmezaanse kaas. Niks meer of minder. Dat is helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Een handige Nonna draait er haar hand niet voor om.
En wat doet Heinz, je weet wel van de soep in blik? Die levert binnenkort pasta carbonara, ook al in blik. Met wel 25 ingrediënten. Voorlopig alleen nog maar in Groot Brittannië. Maar nu al zijn de Italianen totaal van de kook. Hoe durven ze zoiets op de markt te brengen….!
Nog even en er breekt een ware revolutie uit, want dat pikken de Italianen niet. Alleen echte pasta, en daarmee geen gerommel. Basta!!
Blief ik niet, ben geen liefhebber van pasta. Komt dat even goed uit. 🙂
Het klinkt niet smaakvol.
Maar ravioli in blik bestaat ook al zo lang en vond ik wel makkelijk om in huis te hebben, kind was er gek op.
Mocht dat dan wel van de italianen?
Het doet mij denken aan lang geleden de nasi goreng in blik van Koen Visser (meen ik). Driekeergetver!!!
Eenvoudig koken met goeie verse spullen is het beste. Ik begrijp de Italianen.
Ha, ha, als onze buren dit horen worden ze onpasselijk!
Nou we wachten de gevolgen dan maar af!
Liever echt dan namaak.