Walgelijk

Wat een walgelijk woord stond er deze week in De Telegraaf en andere mainstream media: SNEUVELBEREIDHEID.

In een land waar een partij het welzijn van dieren hoog in het vaandel heeft staan, mag een dergelijk woord niet gebruikt worden. Hoe haalt iemand het in zijn hersens om uit te zoeken of de bevolking bereid is op een gruwelijke manier te sterven? Wie zou dat nou wensen?

We kunnen niet ontkomen aan de dood. Het is onze enige zekerheid in dit leven. Maar je vrijwillig als kanonnenvoer laten gebruiken….?

Moeders, vaders, grootouders, we zijn allemaal bezorgd over onze kinderen. We doen al het mogelijke om hun veiligheid te waarborgen.

Om ze dan straks de oorlog in te sturen, te laten gebruiken als doelwit? Ze laten creperen en eenzaam sterven?

Kunnen er straks weer nieuwe grasvelden vol witte kruisen worden aangelegd, monumenten worden voorzien van onafzienbare namenrijen?

Zullen er dan weer plechtige herdenkingen worden georganiseerd? En hoogwaardigheidsbekleders holle frasen zeggen, die het leed nooit zullen kunnen lenigen?

8 thoughts on “Walgelijk

  1. Vreselijke opmerking en een oorlog winnen dat bestaat niet. Een oorlog kent alleen maar verliezers.

  2. Willen ze ons warm laten lopen om oorlog te voeren? Trap er niet in. Bepaalde elitaire groeperingen willen dit wel, temeer om overbevolking tegen te gaan en hun zakken te vullen vanuit de wapen industrie.

  3. Lekker gemakkelijk praten over ‘sneuvelen’ met een kop koffie op je driezitsbank terwijl e.e.a. (nog) niet speelt in ons land. Ik hou niet van dit soort goedkoop geklets over iets waar je je helemaal niks bij kunt voorstellen. Een oorlog is niet iets spannends uit een film. Het is het meest misdadige dat mensen elkaar kunnen aandoen.

  4. Ook ik denk hier anders over. We mogen ons nooit zomaar laten overheersen. Ik ben iedere man en vrouw dankbaar die voor onze vrijheid vocht. En nog vecht. Dat heeft alles te maken met liefde voor de medemens.

  5. Inderdaad walgelijk! Hier is sprake van weerzinwekkende oorlogsretoriek. Eng dat er geen enkele bereidheid is voor vredesbesprekingen.

  6. Ik kan me voorstellen dat je liever op het slachtveld sterft dan dat jij en je familie thuis worden afgevoerd naar concentratiekampen en daar sterven. Ik heb respect voor de mensen die ver van huis hier de oorlog hebben gewonnen.

Comments are closed.