Wandelen

Het was al aan het einde van de wandeling. Ik sloeg rechtsaf, waar de anderen terug naar het beginpunt liepen. Maar zo was ik net wat eerder thuis en dit pad is zo mooi. Dat loop ik liever dan terug door de wijk, tussen de flats.

Het weer was grauw en grijs en dus waren er niet veel andere wandelaars. Maar vogels des te meer. Een geluksmomentje om tussen het hoge gras een prachtige patrijshaan te zien scharrelen. En was dat witte daar in de verte nou een gans, een zwaan of een lepelaar? Ik moest er een beetje voor turen en voor een foto stonden ze net te ver. In de bomen vlogen mussen, mezen en lijsters af en aan. Die waren te snel om vast te leggen.

Bij het hek maakte ik wat foto’s. Niks spectaculair, maar daarom misschien wel zo mooi. Heel even werd de stilte doorbroken door een vliegtuig dat ging landen. Maar voor de rest was de wereld van mij alleen…..

7 thoughts on “Wandelen

  1. Het mooiste moment is het moment van rust. Een zijn met het landschap en de dieren…

  2. Herkenbaar, want ik maak het zowat iedere morgen mee met Lola samen. Wij wonen in een zeer dunbevolkt gebied, dus het is voor jou veel specialer dan voor mij. Er zijn nog heel wat stille plekjes te vinden in de Randstad; dat verbaast me nog steeds eigenlijk.

Comments are closed.