Recept: Praagse salade

Monument voor Kafka Wat er Praags is aan deze salade ontgaat me, maar Kafka is wel duidelijk aan Praag verbonden.

50 gram gekookte ham, in reepjes
50 gram gebraden varkensfricandeau, in reepjes
100 gram belegen Goudse kaas, in reepjes
1 kleine ui, gesnipperd
3 middelgrote zoetzure augurken, fijn gehakt
1 zachtzure appel, in blokjes
sap van ½ citroen
100 gram kwark
Worcester saus, tabasco, zout en peper naar smaak
2 paprika’s
tuinkers of peterselie

Meng ui en appel met het citroensap. Maak een sausje van de kwark, met zout, peper, Worcestersaus en tabasco.
Meng alle ingrediënten, behalve de paprika’s, met de saus.
Was de paprika’s, halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten. Bestrooi de binnenkant met zout en peper.
Serveer de salade in de paprika helften.
Garneer met wat tuinkers of peterselie

Uit: 100 heerlijke salades met kaas, uitgave 1982 Het Nederlands Zuivelbureau