Recept: Josie’s vispotjes

Bij-recept-Josie's-vispotje Dit recept komt uit Roald Dahl’s kookboek. Daarin staan recepten van Roald zelf, zijn familieleden maar ook van anderen. Dit recept werd bedacht door Josie Fison, één van de keukenhulpen.

Josie’s vispotjes

6 éénpersoons vuurvaste souffléschaaltjes

300 gr. Gerookte vis (bijv. schelvis of forel)

3 tomaten, zonder vel, zonder pitjes, in stukjes gesneden

sap van ½ citroen

3 eetlepels fijngehakte peterselie

1 ei, losgeroerd

3-4 dl. Room

50 gr. Geraspte (Parmezaanse) kaas

zout en peper

extra peterselie voor de garnering

Verwarm de oven voor op 190 graden

Verdeel de vis en de tomaten over de souffléschaaltjes en sprenkel er citroensap en peterselie over

Meng het ei met de room en breng op smaak met peper en zout

Giet het roommengsel over de vis

Bestrooi met Parmezaanse kaas

Laat de potjes in de oven bakken tot ze pruttelen en goudbruin zijn geworden

Serveer met een takje peterselie.

EET SMAKELIJK!!

Uit: Roald Dahl’s kookboek (ISBN 902610965-2)